Chat with us, powered by LiveChat

L-1A Vizesi

 

L-1A Vizesi bir göçmen olmayan kategorisidir ve ABD’li bir işverenin yabancı ülkedeki bir iştirakinden bir yönetici ya da üst düzey yetkiliyi transfer etmesine imkan tanır. L1A Vizesi ayrıca ABD’de iştiraki olmayan yabancı bir şirketin bir yöneticisi ya da üst düzey yetkilisini ABD’de bir büro açmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne göndermesine de imkan tanır. Bu oldukça uzun ve karmaşık bir süreçtir ve bir göçmenlik avukatına başvurulması ısrarla tavsiye edilir.

 

L-1A Vizesi için Gereklilikler

 

Bu süreç işverenin I-129 Formunu doldurarak işleme koyması ve ücreti ödemesiyle başlar. Bu bir Göçmen Olmayan İşçi Başvurusudur ve bu başvuru işçi için işveren tarafından yapılır. L-1A Vizesinin gereklilikleri şu şekildedir:

 

  • Yabancı bir iştirak, yan kuruluş, şirket ya da kurum ile vize gerekliliklerine uygun bir ilişki olması
  • Amerika Birleşik Devletleri’nde kalan işçinin L1A Vizesi alması için ABD’li bir işveren ile en az bir diğer ülkeyle iş yapmak ya da iş yapacak olmak
  • ‘İş yapma’ tanımı sistematik, düzenli ya da sürekli olarak hizmet ya da ürün sağlanması olarak yapılmıştır
  • Aralıksız bir yıl boyunca ya da başvuru öncesindeki üç sene içerisinde vize alması için gereklilikleri karşılayan bir kurum ile birlikte çalışıyor olmak
  • Aynı işveren için üst düzey ya da yönetim görevleri yerine getirmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yapmak için L1A Vizesi almak istiyor olmak
  • Üst düzey yetkiler, süpervizyon olmaksızın kararlar alabilme yetkisi olarak tanımlanmıştır
  • Yönetim yetkileri, profesyonel çalışanların çalışmalarını kontrol etme ve süpervizyon yetkisi olarak tanımlanmıştır

 

Yeni Bürolar

 

Yabancı bir çalışanın L1A Vizesi alabilmesi ve yeni bir büro açmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilebilmesi için fiziksel bir çalışma yeri olduğu ve bu büronun yönetsel ya da üst düzey bir pozisyonu destekleyeceği kanıtlanmalıdır. Çalışan, L-1A Vize başvurusu yapmadan önce üç sene içerisinde bir sene boyunca ya da kesintisiz bir sene boyunca işveren ile çalışmış olmalıdır. Bu süreç tam olarak izlenmezse L1A Vize başvurusu reddedilecektir. Başarılı sonuçlar almak için bir göçmenlik avukatı son derece önemlidir.

 

Kalış Süresi

 

Vasıflı bir çalışan yeni bir büro açmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yaptığı zaman ilk maksimum kalış süresi bir senedir. Diğer hak kazanmaya elverişli çalışanlar için maksimum ilk kalış süresi üç senedir. L-1A Vizesi sahibi ve uzatma talep eden çalışanların tümüne iki seneye kadar artışlar verilir. Maksimum sınır ise yedi senedir.

 

L-1A Vizesi Aile

 

L1A Vizesine sahip çalışan eşini ve 21 yaş altı evlenmemiş çocuklarını beraberinde getirebilir. Aile, L-2 göçmen olmayan statüsü için başvuru yapabilir.

 

Kapsamlı Başvurular

 

Bazı kurumlar, bir kapsamlı başvuru yaparak şirketler arası ilişkinin kurulması ile önceden bir L1A Vize başvurusu yapabilir. L-1A Vizesi kapsamlı başvuru için gerekli nitelikler şunlardır:

 

  • Vize için nitelikli kurum adına başvuru yapan kişinin ticari hizmetler veya ticaret ile uğraşıyor olması
  • Başvuru yapan tarafın en az bir senedir ABD’de faaliyet gösteren bir bürosunun olması
  • Başvuru yapan tarafın en az üç yabancı ve yerli şubesi, iştiraki ve yan kuruluşu olması
  • Başvuru yapan tarafın, toplam satışları 25 milyon ABD dolarından az olmamak şartıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde iştirakleri veya yan kuruluşları olması
  • Başvuru yapan tarafın ABD’deki iş gücünün minimum 1.000 işçiden oluşması

 

Kapsamlı L-1A Vize başvurusu kabul edildiği zaman çalışana bir L1A Vizesi çıkmış olmaz. Sadece işverene Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmak için nitelikli olduğu düşünülen herhangi bir çalışanı kısa sürede transfer etme yetisini sağlar.

 

Ek L-1A Vize Formları

 

Başvuru sahibinin kapsamlı başvurusu kabul edildikten sonra I129s Formunun doldurulması gerekir. Bu Kapsam Temelli Göçmen Olmayan Başvurusudur ve kapsamlı başvurunun Kabul Bildiriminin bir kopyası ile birlikte çalışana gönderilmelidir. Bu bir kanıt niteliğindedir ve L1A Vizesine ilişkin olarak bir konsolosluğa sunulabilir. Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş sonrasında destekleyici belgeler Amerika Birleşik Devletleri Gümrük Muhafaza ve Sınır Memuruna gösterilmelidir. I-129s Formu, destekleyici belgeler ile birlikte vizeden muaf çalışanlar için USCIS Hizmet Merkezine sunulabilir. Eğer bir göçmenlik avukatı ile L-1A sürecini görüşmek istiyorsanız lütfen ücretsiz bir danışmanlık görüşme randevusu almak için Andrew P. Johnson Hukuk Bürosunu arayın (212-693-3355) ya da info@lawapj.com adresinden e-postayla iletişime geçin.

L-1 vize programı işverenlere ya ABD’deki mevcut ofislerini genişleterek ya da yeni bir ofis açarak ABD’deki işlerini büyütme imkanı tanımaktadır. Bu program, yöneticiler ve uzmanlar gibi üst düzey çalışanlara hitap etmektedir. L-1 vizesinin iki alt kategorisi bulunur. Bunlardan ilki olan L-1A, tüm yönetici ve üst düzey yönetici grupları gibi çalışanlar için tasarlanmıştır. İkincisi olan L-1B ise uzman bilgisine sahip çalışanlara odaklanmaktadır. L-1 vizesi doğru kullanıldığı zaman çalışanlar ve işverenler için avantajlı bir program olabilir

L-1 Vize Programının Çalışanlar için Avantajları

H-1B programı için söz konusu olan ve sene içerisinde onaylanan başvuru sayısını sınırlayan yıllık üst sınırların aksine, L-1 vizesi üzerinde herhangi bağlayıcı sınıra sahip değildir. Bir L-1 başvurusunun reddedilmesi için doğru adımları izlememek gibi birçok sebep olsa da en azından sırf o sene içerisinde çok sayıda L-1 başvurusu yapıldığı için bir başvurunun reddedilmesi tehlikesi söz konusu değildir.

L-1 vize programı kapsamında ABD’ye gelen işçiler eşlerini ve bakmakla yükümlü oldukları kişileri de beraberlerinde getirebilirler. Sadece bununla da kalmıyor, L-1 vizesi sahibin eşi de ABD’de çalışmak için Çalışma İzni Belgesi alabilir. Bu da hane geliri ve aynı zamanda harcamalarını artırır.   Buna ek olarak, hem L-1A hem de L-1B ile nihayetinde Amerika Birleşik Devletlerinde daimi oturum alınabilir. Daimi oturum işlem süresi L – 1A için yaklaşık bir sene iken bu süre L – 1B için yaklaşık iki senedir.

L-1 Vize Programının İşverenler için Avantajları

Diğer vize programları ile karşılaştırıldığında L-1 vizesinin gerekliliklerini yerine getirmek daha kolaydır. Eğer şirket halihazırda ABD’de faaliyet gösteriyorsa işverenin başvuru masrafları ve işçi maaşını ödemeye devam etmek dışında herhangi büyük yatırım yapması gerekmemektedir. Başka programlara uygun olmayan birçok işçi yine de L-1 vizesi için uygun olabilir.

İşverenin ABD merkezli bir operasyon bürosu henüz yoksa, L-1 vize programı böyle bir büro açmak için kullanılabilir. Deneyimli bir L-1 vizesi avukatı L-1 vize programının bu şekildeki kullanımını açıklayabilir ve doğru şekilde kullanıldığı zaman iş sahipleri açısından son derece avantajlıdır. Andrew P. Johnson Hukuk Bürosunun deneyimli kurumsal göçmenlik avukatları size L-1 vizesiyle ilişkili olarak ABD merkezli faaliyetlerinize başlama süreci hakkında tavsiyeler verebilir.

L-1 vize programının kullanımı hakkında sorularınız ya da çekinceleriniz olması halinde, deneyimli kurumsal göçmenlik hukuk bürosu Andrew P. Johnson hukuk bürosuyla iletişime geçin. Kendileri ve çalışanları için her türlü çalışma vizesi almalarında müşterilerimize uzun yıllardan bu yana yardımcı oluyoruz. Başvuru süreciniz ile ilgili yardım almak için bugün bizimle irtibata geçin.

Telefon:  212-693-3355        E-posta: info@lawapj.com

New York Office

65 Broadway Suite 1603
New York, New York 10006

Andrew P. Johnson - Immigration Lawyer