E-2 VE EB-5 VİZELERİNİN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

E-2 VİZESİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Belirli bir minimum yatırım miktarı şartı yoktur. Yasalar sadece yatırımın başarılı ve marjinal olmayan bir işletmenin geliştirilmesine yetecek kadar olması gerektiğini belirtmektedir.

ABD Dışişleri Bakanlığı kıstaslarına göre büyük çapta bir başlangıç yatırımı, bahsi geçen işletmenin geliştirilmesi için en azından 150,000$+ olmalıdır;

E-2 yatırımcısının eşi ve 21 yaşından küçük çocukları bağlı E-2 vizesi almaya hak kazanacaktır. E-2 eşi, bağlı E-2 vizesi temel alınarak çalışma izni için başvurabilir;

Bağlı E-2 vizesi alan 21 yaşından küçük çocuklar ABD’de istedikleri herhangi bir okula gidebilirler, ancak çalışma izni alamazlar;

E-2 vizesi sahipleri istedikleri kadar ABD dışında kalabilir ve vizeleri geçerli olduğu sürece bu vizeyle yeniden ABD’ye giriş yapabilirler; birçok eyalette E-2 vizesi sahiplerinin çocukları 21 yaşına gelip bağlı E-2 vizesi statülerine kaybedene dek devlet üniversitelerinde eyalet için geçerli eğitim ücretlerine tabi tutulur.

E-2 VİZESİNİN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

E-2 vize yenileme başvuruları, işletmenin zorluk yaşadığı durumlarda genellikle reddedilir;

E-2 vize başvurusunun ana ilkesi olarak E-2 vizesi sahipleri yalnızca yatırım yaptıkları işletmede çalışabilirler;

E-2 statülerinin süresi geçmemiş olsa dahi işletmeleri başarısız olduğu takdirde ABD’yi terk etmek durumundalardır;

Çocuklar 21 yaşına bastıklarında bağlı vize haklarını kaybeder ve ABD’de kalmak istiyorlarsa başka bir vizeye (Öğrenci vizesi veya Uzman vizesi) başvurmaları gerekir;

Göçmen olmayan bir vize türü olan E-2 vizesi, kalıcı oturum izni ile sonuçlanmaz.

Her ne kadar kişinin kalıcı oturma izni almasına engel olmasa da kalıcı oturma izni almaya hak kazanması için herhangi bir temel oluşturmaz. E-2 vizesi sahipleri sponsor oldukları işletmeyi sattıklarında ya da kapattıklarında ABD’yi terk etmeleri veya ABD’de kalmak istiyorlarsa başka tür bir vizeye başvurmaları gereklidir;

E-2 vizesi sahiplerine ve ailelerine ABD’ye her girişlerinde vizeleri daha uzun bir süre için geçerli olsa dahi yalnızca 2 yıllık bir E-2 statüsü verilmektedir.

E-2 vizesi sahipleri, devlet tarafından kişilerin arazilerinin korunması için tahsis edilen özel haklar, federal hükümet tarafından verilen öğrenim kredileri, üniversite eğitimi için yapılan bazı maddi yardım ve burs gibi birçok sosyal yardımdan faydalanamazlar.

EB-5 GÖÇMEN YATIRIMCI VİZESİ (eb-5 bölgesel merkez yeşİl kartı)

EB-5 vizesi bir göçmen vizesidir, yani kalıcı oturma izni ile sonuçlanır.

EB-5 vizesi, devlet tarafından onaylanmış bir bölgesel merkez projesine 500,000$ değerinde bir yatırım yapılmasını gerektirmektedir.

Bölgesel bir merkez, ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi tarafından Bölgesel Merkez olarak atanmış yasal bir kurum, organizasyon veya kentin ya da eyaletin kamu dairelerinden biridir. Yabancı uyruklu kişiler Bölgesel Merkez projesine yaptıkları yatırımlara göre kalıcı oturum izni edinmeye hak kazanmaktadır.

Bir bölgesel merkez, her biri kendi iş faaliyetlerine sahip sınırlı ortaklıklar kurar ve sınırsız sorumlu ortak tüm bu ortaklıkları yönetir. ABD’de kalıcı oturma izni almak isteyen yabancı yatırımcılar bir projeye 500,000$ değerinde bir yatırım yaparak sınırlı ortak haline gelebilir. Yatırımcı kişi, Bölgesel Merkezin günlük idaresine dahil değildir.

Yatırımcı para kaynaklarını bir iş, işyeri sahipliği, yatırım, miras veya hediye gibi yasal yollardan kazandığını kanıtlamak durumundadır. ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi, yatırımcının kendi ülkesinden veya halihazırda yaşadığı ülkeden vergi beyannamelerini temin etmesini ve yatırımda kullanılan kaynakları nasıl elde ettiğini açık bir şekilde belgelemesini beklemektedir.

EB-5 GÖÇmenLİK SÜRECİ:

Yatırımcı kendi seçtiği Bölgesel Merkeze 500,000$ değerinde bir yatırım yaptıktan sonra göçmenlik uzmanı bir avukat, yatırımcının adına ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi ile birlikte Göçmenlik Başvurusunu gerçekleştirir.

İlk başvuru onaylandıktan sonra avukat, yatırımcının ve ailesinin göçmenlik vizesi alması veya yatırımcı uzun süreli bir vize ile ABD’de bulunuyorsa statü düzenlemesi için konsoloslukla ilgili işlemleri başlatır.

İlk şartlı Yeşil Kart 2 yıllıktır. 2 yıl dolmadan önce yatırımcının avukatının yeşil karttaki şartın kaldırılması için başvuruda bulunması gereklidir. Kalıcı yeşil kart edinmeye hak kazanmak için yatırımcının göçmenlik bürosuna yaptığı yatırımın ve Bölgesel Merkezin hala yürürlükte olması gerekmektedir.

EB-5 YATIRIMCI PROGRAMININ AVANTAJLARI NELERDİR?

Yatırımcı dilediği ABD eyaletinde yaşayabilir ve yatırım yaptığı işletmeyi yönetmek zorunda değildir;

EB-5 yatırımcıları herhangi bir işverenin çatısı altında herhangi bir pozisyonda çalışabilir; kendi işini kurabilir veya emekliye ayrılabilir;

EB-5 yatırımcıları ve aile üyeleri ABD’de kalıcı oturum izninin getirdiği birçok sosyal haktan faydalanabilir;

EB-5 yeşil kart sahiplerinin çocukları istedikleri işe girebilir veya istedikleri okula gidebilir, burs alabilir ve eyalet için geçerli eğitim ücretlerine tabi tutulur;

EB-5 yeşil kart sahipleri için vize başvurularının sürekli reddedilmesi gibi bir endişe yoktur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Merkez ofisi:

Contacts: LawAPJ 65 Broadway, Suite 1603 NY 10006 New York TEL: +1 212 693-3355 / FAX: +1 212 430-6797 / E-MAIL: apjlaw@gmail.com

Telefon görüşmesi:

Lütfen bu kısa anketi doldurunuz ve tüm bilgilerin gizli tutulacagindan emin olabilirsiniz. Anket e-mail veya faks yoluyla gönderilebilir The Questionnaire can be sent electronically or by fax +1 (212) 430-6797

Kişisel danışma:

Danismanlik icin lutfen mesai saatleri icinde ofisimizi arayin. +1 (212) 693-3355