Chat with us, powered by LiveChat

Tag: amerikada oturum izni

EB-5 Yatırım Yeşil Kartı

Göçmen yatırımcı yeşil kartı, EB-5 yatırımcı programı çerçevesinde daimi oturum olanağı sunmaktadır. ABD’li işletmelere yatırım yaban yabancılar Amerika Birleşik Devletleri’nde vatandaşlık ile sonuçlanan daimi oturum alabilirler. Buna kişinin eşi ve 21 yaş altı evlenmemiş çocukları da dahildir. USCIS ya da açık adıyla Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri EB-5 programını yürütmektedir. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi bu programı 1990 senesinde, ABD ekonomisine yapılan yatırımları artırmak amacıyla yürürlüğe koydu.

Yatırım Yeşil Kartı Gereklilikleri

Yabancı yatırımcı, EB-5 yatırım yeşil kart vizelerinin yatırımcı gerekliliklerini karşılamak için ABD’li bir ticari işletmeye sermaye yatırımı yaparak sermayesini risk altına almalıdır. Projeye bağlı olarak bu yatırım 500.000$ ya da 1 milyon dolar olmalıdır. Bir TEA ya da açık adıyla hedeflenen istihdam alanına yapılacak yatırım 500.000$ ve diğer tüm yatırımlar minimum 1 milyon ABD doları gerektirir. EB-5 yatırımları ABD’de minimum iki sene süreyle on tam zamanlı istihdam yaratmalıdır. Bu süreç oldukça karmaşıktır ve bir göçmenlik avukatına başvurulması şiddetle tavsiye olunur.

Yatırım Yeşil Kartı Sayısı

USCIS tarafından her mali yıl için 10.000 yatırım yeşil kartı ayrılmıştır ve bu rakama şimdiye kadar hiçbir yıl ulaşılmamıştır. 2011’de bu programın katılımcılarının yatırım yeşil kartına olan ilgileri büyük bir artış göstermiş ve programa 3 binin üzerinde yatırımcı başvurmuştur. 2011 mali yılı içerisinde yaklaşık 3.500 EB-5 yatırım yeşil kart vizesi verilmiştir. Bu rakam ise 2010 senesine göre yüzde seksen artışa tekabül etmektedir. Bu artış ise başvuru sürecinin etkinliğine bağlı olarak artan güven düzeyine, USCIS’in şeffaflığına ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bölgesel merkezlerdeki artışa bağlanmıştır. 2005 mali yılı ile 2012 mali yılı arasındaki toplam EB-5 başvuru sayısı 12.410 iken bir yıl için en düşük rakam 2005 senesinde 332 ile gerçekleşmiştir. Bu rakamlar USCIS tarafından yayınlanan I-526 alındı raporlarına göre derlenmiştir.

EB-5 Yatırım Yeşil Kartı Bölgesel Merkezler

Yatırım yeşil kartı almak isteyen bir kişinin başlıca iki yatırım seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan ilki doğrudan bölgesel merkeze yatırım yapılmasıdır. İkincisi ise, yatırımcı tarafından belirlenecek ve kişinin projenin tamamlanması için doğrudan yönetici rolü üstleneceği bir yatırım projesidir. Yatırımları üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak isteyen yatırımcılar için doğrudan yatırım idealdir. Her iki seçenek de etkilidir ancak yatırım yeşil kartı gerekliliklerinin karmaşık doğası hukuki yardım alınmasını gerektirir. Yatırımlarından en fazla kazancı elde etmek yerine EB-5 göçmenlik hedefleri belirlemiş olan kişilerin Bölgesel Merkezlere yatırım yapmaları tavsiye edilir. USCIS, EB-5 yatırım projeleri için bölgesel merkezleri belirlemektedir. EB-5 başvuru sahipleri tarafından yapılan yatırımların yaklaşık yüzde doksanı bir bölgesel merkez yoluyla yapılmıştır.

İstihdam Yaratma Gereklilikleri

Bölgesel Merkezler istihdam yaratma gerekliliklerini yerine getirmektedir. USCIS, EB-5 yatırımı ile vasıflı ABD’li işçiler için en az on tam zamanlı iş açılmasını öngörmektedir. Bütün bu işlerin oluşturulması ve devamlılığı, yatırımcının Amerika Birleşik Devletleri’ne girişi ve şartlı daimi oturumunu almasını takip eden iki sene içerisinde gerçekleşmelidir. Bir EB-5 projesinin tanımı dolaylı, doğrudan ve teşvik edilmiştir. Doğrudan yatırımda, yatırım yeşil kartı başvuru sahibinin yatırdığı sermayenin doğrudan istihdam oluşturulmasını sağladığını kanıtlaması gerekir. Çalışanlar doğrudan EB-5 yatırımının yapıldığı işletme için çalışmalıdır. Bölgesel merkezler söz konusu olduğunda ise dolaylı, doğrudan ve teşvik edilmiş işlerin tümü başvuru sahibinin istihdam oluşturma hedefi kapsamında sayılır.

Bir Yatırım Yeşil Kartı için Başvuru Sürecine Genel Bakış

EB-5 vizesi başvurusu yapan kişinin Amerika Birleşik Devletleri’nde daimi oturum alabilmek için izlemesi gereken üç temel adım bulunmaktadır. Söz konusu işletme tarafından, başvuru sahibinin doğrudan yatırımına bağlı olarak on adet tam zamanlı ve doğrudan istihdam yaratılmalıdır. Ya da USCIS tarafından belirlenen bölgesel merkez yatırımcı için on adet dolaylı, doğrudan ya da teşvik edilmiş istihdam yaratır. Kişinin bir DS-260 Statü Değişimi Başvurusu ya da Göçmenlik Vize Başvurusu yoluyla daimi oturum almak için başvurabilmesinden önce I-526’nın onaylanması gerekir. Bu başvuru, yatırımcı ve yatırımcının bakmakla yükümlü olduğu tüm hak sahiplerine bu yatırımı geri verir. Bu formlar ve destekleyici kanıtlar son derece karmaşıktır ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır, bu nedenle bir göçmenlik avukatının hizmetlerine başvurulması tavsiye edilir. EB-5 vizesinin tüm gerekliliklerinin yerine getirildiğini kanıtlayan I-829 başvurusu, iki senelik sürenin sonunda teslim edilmelidir. Eğer bir göçmenlik avukatı ile EB-5 sürecini görüşmek istiyorsanız lütfen ücretsiz bir danışmanlık görüşme randevusu almak için Andrew P. Johnson Hukuk Bürosunu arayın (212-693-3355) ya da info@lawapj.com adresinden e-postayla iletişime geçin.

Irkınız, dininiz, uyruğunuz, politik görüşleriniz ya da ait olduğunuz sosyal grup nedeniyle zulme uğramaktan makul bir şekilde korkuyorsanız ve güvenliğini için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek veya burada kalmak istiyorsanız iltica süreci hakkında daha fazlasını öğrenmeniz gerekecektir. İltica için gerekleri sağlayanlar ülkede kalabilir ve bir iş sahibi olabilir ve ABD vatandaşlarının erişimi olan birçok şeyden faydalanabilirler.

 

En iyi sonucu almak için farklı iltica tiplerini ve bunların size nasıl uygun olduğunu öğrenmelisiniz. Ayrıca, bu yolda problemlerle karşılaşmamak için iltica başvurunuzun gereklilikleri ve sınırlamalarını anlamak da önemlidir.

 

Kesin İltica

 

Söz konusu göçmenlikle iltica olduğu zaman kesin iltica başvurusu yapmak en iyi seçenektir. Bu durumda, Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosuyla iletişime geçerek onlara neden ABD’de kalmanıza izin verilmesi gerektiğini bildirmelisiniz. Ülkeye yasal olmayan yollarla girmiş olsanız dahi kesin iltica için başvurmak akıllıca bir seçenektir. Bu yaklaşım düşmanca değildir ve devlete doğru yolda ilerlemek için çaba sarf ettiğinizi gösterir.

 

Defansif İltica

 

Göçmenlikle iltica etmek istiyorsanız, devlet sınır dışı işlemlerini başlattıysa defansif iltica için başvurmalısınız. Bu yaklaşım genellikle streslidir çünkü sizi ana vatanınıza gitmek üzere sınır dışı eden mahkeme huzurunda kendinizi savunmanız gerekecektir. Bu celse bir duruşmayı andırır ve ülkede yasal yollarla kalmaya devam etmek istiyorsanız durumunuzu bir göçmenlik hakimi huzurunda kanıtlamanız gerekecektir. Eğer hakimi bu talebiniz lehine karar vermeye ikna edebilirseniz bu celsenin sonunda göçmen sığınmacı statüsü alırsınız.

 

İltica Gereklilikleri ve Sınırlamalar

 

Sürecin mümkün olduğunca kolay tamamlanmasını istiyorsanız göçmen iltica statüsünün gereklilikleri ve sınırlamalarını öğrenmelisiniz. Ülkeye girişinizi takip eden bir sene içerisinde göçmen iltica başvurunuzu yapmanız gerekir. Bu sürenin geçmesine izin verirseniz başvurunuzun kabul edilme ihtimali büyük ölçüde azalır, bu nedenle vakit kaybetmek istemezsiniz.

 

Bununla birlikte, durumunuzun ABD’ye giriş yaptıktan sonra değişmesi halinde bir istisna arayışına girebilirsiniz. Örneğin, ana vatanınızın savaş ya da diğer problemler nedeniyle güvenliğini yitirmesi halinde hala kesin iltica için başvurabilirsiniz. Durumunuz ne olursa olsun, göçmen sığınmacı statüsünü vakit kaybetmeden almak hayatınızı çok daha kolaylaştıracaktır.

 

Bir Reddin Temyizi

 

Eğer iltica başvurusu yapar ve hakim bu talebinizi reddederse, olumlu bir sonuç almak için hiçbir umudunuz kalmadığını düşünebilirsiniz ama durum her zaman böyle değildir. Hakimin kararına katılmadığınız zaman bu reddi daha yüksek bir mahkeme huzurunda temyize götürebilirsiniz. Bir reddi temyize götürmenin size umut verebileceğini ama hiçbir garanti vermediğini unutmamalısınız.

 

Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler

 

Bir hakimin yapmış olduğunuz göçmen iltica talebini kabul edip etmeme kararı verirken göz önünde bulunduracağı unsurları göz önünde bulundurarak sonuç olarak ne bekleyebileceğiniz hakkında fikir edinebilirsiniz. Ana vatanınızdaki siviller ya da hükumetin ırkınız ya da siyasi görüşleriniz nedeniyle size geçmişte kötü davrandıklarını kanıtlamak da güçlü bir savunma yapmanıza imkan sağlayacaktır. Ayrıca, amacınız göçmen sığınma hakkı elde etmek ise ait olduğunuz ırk ya da sosyal grubun diğer üyelerinin zulüm gördüğünü beyan edebilirsiniz.

 

Yardım Almak

 

Göçmen sığınmacı statüsü almak sıklıkla zor ve mücadele gerektiren bir hedef olduğu için hatalar yapmak başarısızlıkla sonuçlanabilir. Kendinize göçmen sığınmacı statüsü almak için en iyi olasılığı sağlamak istiyorsanız deneyimli bir göçmenlik avukatı ile iletişime geçmek izlenecek en iyi yoldur. Avukatınız durumunuzu gözden geçirir ve mahkemede haklarınızı savunur.

 

Deneyimli bir avukat ile çalışmanız halinde bu kişi durumunuza ilişkin karmaşık kanunları anlamanızda size yardımcı olur ve iyi ellere emanet olduğunuzu bilirsiniz. Andrew P. Johnson birçok kişinin sığınmacı statüsü almasına yardım etmiştir ve onun hizmetlerini tercih etmeniz halinde sizin için de aynısını yapabilir. Eğer bir göçmenlik avukatı ile iltica sürecini görüşmek istiyorsanız lütfen ücretsiz bir danışmanlık görüşme randevusu almak için Andrew P. Johnson Hukuk Bürosunu arayın (212-693-3355) ya da info@lawapj.com adresinden e-postayla iletişime geçin.

Göçmenler, kabul edilen en son kanunlar ve düzenlemelere uyum için yasal statülerinin bilincinde olmak zorundadır. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki oturumun ile ilgili olarak hukuk sistemi ile mücadele 116ediyorsan göçmenlik temyiz başvuruları hakkında bilgi almanın zamanı gelmiş demektir.

 

Göçmenlik Temyiz İşlemlerini Anlamak

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde göçmenlikle yasal bir süreçtir. Bu ülkede yaşama ve çalışma izniniz birçok mahkeme kararına bağlıdır. Bu mahkeme kararları karmaşık ve beklemede olabilir. Tam vatandaşlık alana kadar durumunuz her zaman birçok mahkeme tarafından ele alınır. Bu da oturumunuzun herhangi bir zamanda iptal edilebileceği ya da uzatılabileceği anlamına gelmektedir.

 

İptal edilmesi halinde yine de hakkınızı aramaya devam etme seçeneğine sahip olursunuz. Bu seçeneklere göçmenlik temyiz işlemleri adı verilmektedir. Bu temyiz işlemleri tıpkı hukuk sistemindeki diğer temyiz işlemleri gibidir. Talep ettiğiniz şey, davanızın başka bir hukuki yetkili tarafından gözden geçirilmesidir.

 

Kim Göçmenlik Temyiz Başvurusunda Bulunabilir?

 

Göçmenlik temyiz başvurusu, göçmenlik statüsü hakkında verilmiş bir karara itiraz etmek isteyen herkese açıktır. Örneğin, ABD’ye bir mülteci olarak ya da çalışma vizesiyle gelen bir kişi temyiz yoluna gidebilir. Durumunuzun gerekleri davanıza hangi mercinin bakacağını belirleyecektir. Bir yatırım vizesine ilişkin temyiz işlemlerine İdari Temyiz Bürosu bakar. Göçmenlik Temyiz Kurulu ise sınır dışı bildirimi yapılmış davaları gözden geçirmektedir.

 

Bazıları göçmenlik temyiz işlemlerinin sadece sınır dışı durumu ile sınırlı olduğunu düşünerek hata yapmaktadır. Bununla birlikte, ABD’deki yasal statünüz ile ilgili herhangi değişikliği temyize götürebilirsiniz. Temyiz başvurusu takip eden şu durumlara ilişkin olarak yapılabilir:

 

  • Geçici Korumalı Statü Başvuruları
  • Din adamları
  • Statü değişimi başvuruları
  • Sınır dışı
  • I-130 başvurusunun reddi
  • Taahhüt kararları
  • Çalışma vizeleri
  • Sabıkalı yabancı temyiz işlemleri

İlk yasal karar tarafınıza bildirildikten sonra göçmenlik temyiz işlemleri hakkındaki seçenekleriniz ile ilgili bilgi verilmiş olmalıdır.

 

Göçmenlik Temyiz Başvurusu Yapıldığı Zaman Ne Olur?

 

Bir temyiz başvurusu yaptığınız zaman bu, yetki zinciri boyunca standart bir süreç izleyecektir. Öncelikle, davanız bu kararı veren kişi tarafından değerlendirilir. Böylelikle, kararı değiştirebilecek yeni bilgilerin ortaya çıkıp çıkmadığı konusunda dava derhal yeniden değerlendirilir. Böylesi bilginin mevcut olması halinde dava bunlar ışığında yeniden değerlendirilir. Bununla birlikte, kararı veren memur davayı yeniden açmak için hiçbir neden göremezse, temyiz başvurusu diğer mercilerin görüşü için el değiştirir.

 

Daha önce de belirtildiği üzere, temyiz başvurunuzu değerlendirecek bir sonraki kurul, yapılan temyiz başvurusunun türüne göre değişecektir. Ayrıca, bu temyiz sürecinin sınır dışı işlemi için belirlenmiş tarihi ileri atmadığını anlamak da önemlidir. Bununla birlikte, temyiz başvurunuz başarıyla sonuçlanırsa sınır dışı tarihi iptal edilebilir ya da ileri bir tarihe atılabilir.

 

Bir Göçmenlik Temyiz Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

Temyiz başvurusu yapmak için doğru belgeleri kullanmalısınız. Çoğu durumda temyiz başvurusu I-290B Formu ile yapılır. Bu bir Temyiz ya da Layiha Tebliğidir. Bununla birlikte, bazı durumlar diğer özel formları gerektirmektedir. Örneğin, vatandaşlık alma ile ilgili durumlarda genellikle N-336 Formu kullanılır. Temyiz başvurunuzun geçerli olabilmesi için doğru belgeleri seçtiğinizden emin olmak amacıyla bir hukuk uzmanına danışılması önemlidir.

 

Çoğu zaman 30 gün içerisinde temyiz başvurusu yapılması gerekir. Bununla birlikte, daha kısa bir süre içerisinde başvurmanız gerekip gerekmediğini öğrenmek için karar bildirimini kontrol etmelisiniz. Ayrıca, hangi yetkili kurumun başvurunuzu değerlendireceğini önceden doğrulamalısınız. Her ne kadar bir avukat zorunluluğu olmasa da bu başvurunuzu güçlendirmenin ve bu süreçte göz önünde bulundurulması gerektiğini düşündüğünüz herhangi hususu eklemenin mükemmel bir yoludur.

 

Bir Göçmenlik Temyiz Başvurusu için Ne Zaman Yardım Almalı

 

Göçmenlik temyiz başvurularının mevcut karmaşıklığı düşünülecek olursa, yanınızda bir göçmenlik avukatı bulunmasıyla başarı şansınız artacaktır. Bu avukatlar göçmenlik kanunları hakkında engin bilgiye sahiptir. Temyiz başvurunuzun doğru şekilde yapıldığından emin olurlar ve başvurunuzun daha proaktif olabilmesi için daha iyi bir yasal çerçeve sağlayabilirler. Ayrıca, daha iyi bilgi edinebilmeniz için süreci yönetmenize yardımcı olacaklardır. Göçmenlik statünüz ile ilgili beklenmeyen bir karar son derece huzursuz edici olabilir. Bir göçmenlik avukatının yardımıyla yeniden umut sahibi olabilirsiniz.

Eğer bir göçmenlik avukatı ile göçmenlik temyiz başvurusu sürecini görüşmek istiyorsanız lütfen ücretsiz bir danışmanlık görüşme randevusu almak için Andrew P. Johnson Hukuk Bürosunu arayın (212-693-3355) ya da info@lawapj.com adresinden e-postayla iletişime geçin.

Çok sayıda kişi her sene Amerika Birleşik Devletleri’ne vize için başvuru yapıyor ve olumlu sonuç alamıyor. İstedikleri sonucu elde edemedikleri zaman bu kişiler sıklıkla umutlarını yitiriyorlar, ama olağanüstü bir yeteneğe sahipseniz ya da alanınızda etkileyici beceriler sergilediyseniz bu konuda endişelenmeniz gerekmiyor, EB-1 yeşil kart başvurusu yapabilirsiniz.

 

Bir EB-1 avukatıyla iletişime geçebilir ve ülkeye mümkün olan en kısa sürede girebilmeniz için olağanüstü yetenek yeşil kartı almakta size yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz. EB1 avukatınız hangi adımları atacağınızı ve güvenle nasıl ilerleyeceğinizi size gösterir ve EB-1 vizesi almanın en akıllıca karar olduğunu anlarsınız.

 

Olağanüstü Yetenek Yeşil Kartı Anlamak

 

Bir olağanüstü yetenek yeşil kart almaya hazır olduğunuz zaman olağanüstü yetenek yeşil kart süreci hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi edinmek başarı şansınızı artırabilir. EB-1 vizesi almak isteyenlerin buna hak kazanabilmek için işletme, sanat, bilim veya atletizm gibi dallarda istisnai yetenekleri olması gerekir.

 

Önemli profesörler veya araştırmacılar olarak uluslararası topluluğun dikkatini çekmiş olan kişiler bir EB-1 vizesine başvurabilir ve çalışmalarını ABD’de devam ettirebilir. EB1 vizesi çok uluslu şirketlerin yöneticilerinin de ülkeye girişine imkan tanımaktadır ve olağanüstü yetenek yeşil kart avukatınız minimum gereksinimleri karşılayıp karşılamadığınızı belirlemenize yardımcı olabilir.

 

Olağanüstü Yetenek Yeşil Kart Gereklilikleri

 

EB1 vizesi edinmek için karşılamanız gereken gereklilikleri gözden geçirerek, EB1 yeşil kart başvurunuzdan ne bekleyebileceğiniz hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Sektörünüzle ilgili önemli bir yayında yeteneğinizin resmi olarak tanınmış olması halinde başvurunuz onaylanabilir.

 

Bir akademik alanda üst düzey beceriler sergilemiş olan ve en az üç yıl öğretmenlik deneyimine sahip kişiler EB1 vizesi başvurusu yapabilir. Olağanüstü performansı vurgulayan ödüller ve üyelikler de olağanüstü yetenek yeşil kart almak isteyenler için geçerli kanıtlar arasındadır.

 

Bir Olağanüstü Yetenek Yeşil Kart Avukatı Nasıl Yardımcı Olabilir

 

Eğer EB1 vizesi almak istiyorsanız EB1 avukatının sizin için ne yapabileceğini merak ediyor olabilirsiniz. EB1 avukatınız özgeçmişinizi inceler ve bir olağanüstü yetenek yeşil kart başvurusu yapıp yapmamanız gerektiğine karar vermenize yardımcı olur.

 

EB1 avukatınız, her şeyi doğru şekilde doldurmuş olduğunuzdan emin olmak için başvuru formunuzu inceleyecektir. EB-1 süreci hakkında sorularınız ya da endişeleriniz olması halinde EB-1 avukatınız sizi destekleyecek ve sizi doğru yola yönlendirecektir. Ve EB1 vizenizi mümkün olduğunu düşündüğünüzden daha önce alırsınız.

 

Özetle

 

Olağanüstü yetenek yeşil kartı almak, yetenekli kişilerin çalışmalarını ABD’de devam ettirmelerinin akıllı bir yoludur. EB-1 başvurusunu bir uzmandan yardım almadan doldurmak mümkündür, ancak EB-1 avukatı hedefinize ulaşma şansınızı artıracaktır. Yanınızda bir EB-1 avukatı olduğu zaman bu sürecin sıkça karşılaşılan tehlikelerinden kaçınacak ve süreci kısa sürede tamamlayarak sonucu gördüğünüzde memnun kalacaksınız. Eğer bir göçmenlik avukatı ile EB-1 sürecini görüşmek istiyorsanız lütfen ücretsiz bir danışmanlık görüşme randevusu almak için Andrew P. Johnson Hukuk Bürosunu arayın (212-693-3355) ya da info@lawapj.com adresinden e-postayla iletişime geçin.

New York Office

65 Broadway Suite 1603
New York, New York 10006

Andrew P. Johnson - Immigration Lawyer