Chat with us, powered by LiveChat

Tag: eglence vizesi

Sanatçılar için dünyada olunması gereken en iyi yerlerden biri olması nedeniyle binlerce sanatçı New York’a gelir. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri dışında ikamet eden sanatçılar, sadece O-1 olarak da anılan O1 Sanatçı Vizesine başvurmayı düşünebilirler. Aşağıda O1 Vizesi hakkında daha fazla bilgi bulacaksınız.

 

O-1 Sanatçı Vizesi Nedir

O-1 göçmen olmayan vize, eğitim, işletme, bilim, atletizm ve sanat alanında olağanüstü yeteneğe sahip kişilere yöneliktir. İşte bu nedenle O1 Vizesi sıklıkla O1 Sanatçı Vizesi olarak anılır. Bu vize aynı zamanda televizyon ya da sinema sektöründe başarı kaydetmiş ve bu başarıları ulusal ya da uluslararası mecralarda tanına kişiler için de uygundur.

 

Kimler O-1 Vizesi Alabilir

Sanatçılar O-1 Göçmen Olmayan Vizesine başvurabilir. Bunlar arasında performans sanatları, görsel sanatlar, güzel sanatlar ve mutfak sanatları gibi alanlar yer almaktadır. Koreograflar, makyaj uzmanları, sahne teknisyenleri ve set tasarımcıları da bu kategoriye dahildir ve bu da onların O1 Sanatçı Vizesine başvurabileceği anlamına gelir.

 

Bununla birlikte, O-1 Vizesine başvuran kişiler faaliyet gösterdikleri sanat alanında ayrıcalıklı olduklarını göstermelidir. Temel olarak, O1 Sanatçı Vizesine başvurmak istiyorsanız faaliyet gösterdiğiniz sanat alanında önemli bir konumda olduğunuzu ortaya koymak istersiniz. O1 vizesi almaya hak kazanabilmek için alanınızda tanındığınızın kanıtını göstermeli ya da aşağıdaki kriterlerden üçünü sağlamalısınız. Bu kriterlere şunlar dahildir:

 

  • Eleştirmenlerden çok sayıda övgü almış veya büyük ticari başarı yakalamış olmak
  • Etkinlikler veya prodüksiyonlarda son derece önemli bir rol almış ve ayrıcalıklı bir üne sahip olmak
  • Ticari dergiler, gazeteler veya dergilerde eleştirmenlerden olumlu yorum almış olmak
  • Eleştirmenler, örgütler, kamu kurumları veya faaliyet gösterdiğiniz sanat alanında tanınmış diğer uzmanlar tarafından önemli övgüler almış olmak
  • Ayrıcalıklı bir şöhrete sahip kuruluşlar için önemli bir rol oynamış olmak
  • Yüksek bir maaşla çalışmış ya da çalışacak olmak

 

Yukarıdaki kategoriler sizin için geçerli değilse O1 Vize başvurunuzla birlikte bunlarla karşılaştırılabilir kanıtlar sunabileceğinizi unutmayınız.

 

O1 Vizesi: Geçerlilik Süresi Nedir

O1 Sanatçı Vizesi maksimum üç senelik bir süre için çıkarılır. Bundan sonra ise O1 Sanatçı Vize süresi her sene uzatılabilir.

 

Göçmenlik Avukatları O-1 Sanatçı Vizesi Alacak Müvekkillerine Nasıl Yardımcı Olur

Yetenekli ve alanında deneyim sahibi bir göçmenlik avukatı müvekkillerinin O-1 Göçmen olmayan vizesi almalarına yardımcı olabilir. Bu kategorideki müvekkilleri arasında film yapımcılarından modellere, mimarlara ve makyaj uzmanlarına kadar pek çok kişi olabilir. Bir göçmenlik avukatı O1 Vize başvurunuzu hazırlamanızda yardımcı olur. O1 Sanatçı Vizesi başvurunuzu yapmadan önce avukatınız bunu gözden geçirecek ve bilgilerinizin O1 Vize kriterlerine uygun olduğundan emin olacaktır. Bununla birlikte, durumunuzun O1 Sanatçı Vizesi için uygun olmaması halinde alternatif bir yaklaşım belirlenebilir. Bir avukat özgeçmişinizi inceler ve alternatif bir yaklaşımla ilerlenip ilerlenmeyeceğini belirler.

 

Eğer daha fazla kanıt gerekliyse, avukatınız ne gibi belgeler sunmanız gerektiği konusunda size bilgi verir. O-1 Göçmen Olmayan Vizesinin hazırlanması bazen birkaç hafta alabilir. Bazı O1 Sanatçı Vize başvuruları ise birkaç ay alabilir. Avukatınız size bu konularda kılavuzluk edecek ve O1 Vizesi alabilmeniz için başvurunuzun onaylanma şansının yüksek olduğundan emin olacaktır. Bununla birlikte, başvurunuzun reddedilmesi halinde avukatınız bu karara itiraz edilip edilemeyeceğini öğrenecektir.

 

O-1 almak mı istiyorsunuz? Eğer O1 Sanatçı Vizesi almak istiyorsanız, önde gelen göçmenlik avukatı Andrew P. Johnson ile iletişime geçin. Eğer bir göçmenlik avukatı ile O-1 vize sürecini görüşmek istiyorsanız lütfen ücretsiz bir danışmanlık görüşme randevusu almak için Andrew P. Johnson Hukuk Bürosunu arayın (212-693-3355) ya da info@lawapj.com adresinden e-postayla iletişime geçin.

New York Eğlence Vizesi Avukatı

 

Eğer bir eğlence sektörü mensubu ya da profesyonel bir atlet iseniz ve performans ya da becerilerinizi geliştirmek için ABD’ye giriş yapmak istiyorsanız, muhtemelen ülkeye erişim için ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsunuz. Sahne performansı sergilemek istiyorsanız izleyebileceğiniz çok sayıda yol bulunuyor, ancak bir eğlence vizesi ya da eğlence yeşil kartı almak sizin için ideal çözüm olabilir.

 

Bu belgeler, alanınızda çalışabilmeniz için ülkeye seyahat etmenize imkan tanıyacaktır ve başvuru yapmak düşündüğünüz kadar zor değil. Eğlence yeşil kartınız çok uzakta olmayabilir ve takip eden rehber size en iyi sonuçlar almak için hangi adımları atacağınız göstermektedir.

 

Eğlence Vizesi Tanımı

 

İşlemleri başlatarak ABD’de performans sergilemek amacıyla bir eğlence vizesi almaya çalışmadan önce eğlence yeşil kartı hakkında bazı önemli hususları öğrenmek için zamanınızı ayırın. Çok sayıda performans sanatçısı ve yetenekli kişi becerilerini sergilemek ve optimize etmek için seyahat eder ve Amerika Birleşik Devletleri nitelikli kişilere eğlence vizesi vererek bu sürece destek olmaktadır. ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri başvurusunu gereğince yapan ve tüm gereklilikleri karşılayan kişilere bir eğlence yeşil katı çıkartacaktır.

 

Eğlence Vizesi Gereklilikleri

 

Eğlence yeşil kartı gerekliliklerini öğrenmek doğru yönde atılacak akıllıca bir adımdır. Bir eğlence yeşil kartı edinmek isteyen kişiler, seçmiş oldukları alandaki olağanüstü yetenekleriyle ulusal ve uluslararası düzeyde tanınıyor olmalıdır.

 

Diğer bir deyişle, sadece yeteneklerinizin sizi diğerlerinden belirgin bir şekilde ve kimsenin görmezden gelemeyeceği bir şekilde ayırması halinde bu vizeye hak kazanabilirsiniz. Becerilerinizin bir eğlence yeşil kartı almanızı sağlayacağından emin değilseniz, bir eğlence vizesi avukatı size yardımcı olabilir.

 

Eğlence Vizesi Sınırlamaları ve Uzatma

 

Ülkeye vardığınız zaman beklenmeyen sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız eğlence yeşil kartı sınırlamalarını gözden geçirin. Devlet başvurunuzu onayladığı zaman ABD’de 3 sene boyunca kalabilirsiniz. Daha uzun sürelerle ülkede kalmaları gereken eğlence sektörü mensupları, performans hedeflerine ulaşabilmek için üç yıla kadar bir yıllık uzatmalar talep edebilir.

 

Vizenizin izin verdiğinden daha uzun sürelerle ülkede kalmanız gerekiyorsa seçeneklerinizi gözden geçirmek için eğlence yeşil kart avukatınız ile görüşün. Eğlence vizesi avukatınız, başarı şansınızı artırmak için hangi yönde ilerlemeniz gerektiğini size gösterecek ve doğru kararı verdiğinizi bileceksiniz.

 

Neden bir New York Eğlence Vizesi Avukatına İhtiyacınız Var

 

Süreci hızlandırmak ve hiçbir hata yapmadığınızdan emin olmak istiyorsanız mümkün olan en kısa süre içerisinde bir eğlence yeşil kart avukatının yardımını alın. Avukatınız size her adımda yardım ederken ve sizin için net bir görüntü çizerken emin ellerde olduğunuzu bileceksiniz. Göçmenlik kanunları ile ilgili eğitim almadıysanız yanınızda bir eğlence yeşil kartı avukatının rehberliği olmaksızın şansınız oldukça sınırlıdır. Eğer bir göçmenlik avukatı ile eğlence vizelerini görüşmek istiyorsanız lütfen ücretsiz bir danışmanlık görüşme randevusu almak için Andrew P. Johnson Hukuk Bürosunu arayın (212-693-3355) ya da info@lawapj.com adresinden e-postayla iletişime geçin.

New York Office

65 Broadway Suite 1603
New York, New York 10006

Andrew P. Johnson - Immigration Lawyer