Chat with us, powered by LiveChat

Tag: New York immigration attorney

Herhangi iş deneyimi ya da Amerika Birleşik Devletleri’nde akrabaları olmaksızın 10 yıl nasıl yeşil kart alınır?

EB-3 adı verilen (istihdam temelli kategori 3) bir göçmenlik seçeneği bulunmaktadır ve herhangi iş deneyimi olmayan başvuru sahipleri için istihdam temelli sponsorluk bu kategoriye dahildir.  Yaş önemli değildir; başvuru sahibi 18 ile 55 yaş arasında olabilir.  Bu yeşil kart seçeneğinin birçok kişi tarafından bilinmemesinin nedeni ise büyük bir şirketin, bakım/hademelik hizmetleri -herhangi deneyim gerektirmeyen işler- için bir yeşil kart başvurusunda bulunmasını gerektirmesidir.    İş gerekliliklerinin hiçbir deneyim gerektirmemesi nedeniyle başvuru sahibi bir bilgisayar uzmanı, Fransızca dili ve edebiyatı mezunu, bir hekim ya da hiçbir iş deneyimi olmayan bir kişi olabilir.  Kişinin temel İngilizce bilgisine sahip olması tercih edilir ve bu süreci ABD dışında başlatan herhangi kişi, başvurusunu vermesini takip eden bir sene içerisinde temel konuşma İngilizcesi anlama seviyesine ulaşabilmek için derhal bir İngilizce dil kursuna kaydolmalıdır. Bununla birlikte bu iş İngilizce gerektirmemektedir.

  Bu şekilde yeşil kart neden şimdi veriliyor?

Şirketlerin, bakım/hademelik hizmetleri için işe alıma hazır bir ABD vatandaşı bulamadıklarını kanıtlamaları gerekmektedir.    Geçtiğimiz birkaç sene içerisinde ABD’li şirketler bu tür işler için ABD vatandaşlarını cezbedememiştir ve ABD vatandaşları büyük ölçüde ilk madde kullanım testini geçememekte ve işi birkaç aydan daha uzun devam ettirmemektedir. Bazı büyük firmalar işçilerin bu güvenilmezliğinden bıkmıştır ve her sene Çalışma Bakanlığına ABD vatandaşlarını bu işler için cezbedemediklerini kanıtlayan binlerce başvuruda bulunmaktadır.

Bu büyük şirketler çok sayıda başvuru yapmakta ve dünyanın her yerinden hiçbir iş deneyimi olmayan yüzlerce kişinin 10 yıl yeşil kart ile ABD’ye gelerek o şirket için en az bir sene boyunca bakım/hademelik hizmetlerinde çalışması talepleri Çalışma Bakanlığı tarafından kabul edilmektedir.   Dört yıl ve dokuz ay sonra başvuru sahibi ve ailesi ABD vatandaşlığına başvurabilir.

  Bu yeşil kart süreci ne kadar sürer?

Eğer Amerika Birleşik Devletleri dışındaysanız, başvuru sahibi ve ailesinin 10 yıllık yeşil kart statüsü ile ABD’ye giriş yapması takriben 14 ile 19 ay arasında zaman alacaktır.  Zaten F-1 , E-2 veya H-1B statüsüyle Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bir kişi için ise bu süreç kısalır ve ucuzlar.

Başvuru sahibi ailesini de beraberinde getirebilir mi?

Evet, bir ailede eşlerden biri sponsorluk yapabilir ve çocukları 21 yaş altı olduğu sürece ailenin 10 yıl tamamı yeşil kart ile ABD’ye giriş yapabilir.

     Ne tür şirketler en az bir sene bakım/hademelik hizmetlerinde çalışmak için başvuru sahiplerine yeşil kart fırsatı sunuyor?

Bu şirketler oldukça büyüktür ve bir başvuru sahibi Robbinsville, New Jersey, Houston, Texas ve Florida’nın Ruskin şehirleri arasında seçim yapabilir. Bir Amazon tesisi olan Orlando dışında tüm lokasyonlar dolmuştur.

Mevcut iş lokasyonu California’nın Los Angeles şehrindedir (Glendale ve Northridge).

Unvanı: AVM temizlik görevlisi/hademe saat ücreti saatlik 10,78$ – 11,13$ arasıdır.  Mesailer sabah, öğleden sonra, gece ve haftasonu olmak üzere değişmektedir; iş binaların temiz ve düzenli tutulmasını gerektirir. Temizlik görevlisi genel sorumlulukları arasında alışveriş merkezindeki ofislerin, tuvaletlerin, ortak alanların ve yemek katının temizliği yer almaktadır.  

        Bu büyük şirketlerin sunduğu avantajlar nelerdir?

Büyük şirketler, dünyanın her yerinden eleman almak ve başvuru sahiplerini ABD’ye getirmek için hiçbir ücret ödememek gibi bir avantaja sahiptir.  Bu büyük şirketler, bir işçi yerleştirme şirketi ile birlikte çalışarak işçilerin Amerika’ya gelişleri için tüm lojistik ve kağıt işlerini onlara yaptırırlar.  Dolayısıyla, bu büyük şirketler en az bir sene boyunca kendileri için bakım/hademelik işlerinde çalışacak kişiler bulmuş olurlar ve bu da madde kullanım testlerini geçmekte zorlanan ve birkaç ay içinde işten çıktıkları için güvenilmez olan ABD vatandaşlarından daha fazla istikrar sağlar.

ABD dışında bulunan başvuru sahipleri için sürecin maliyeti nedir?

İşçi yerleştirme şirketi, ABD dışında bulunan ve konsolosluk yoluyla ülkeye giriş yapacak başvuru sahiplerinden 10 yıllık yeşil kart almaları için 17.500$ ücret talep eder ve onlara tam zamanlı bir iş bulur.    İşçi yerleştirme şirketi bu süreci başlatmak için 10.000$ talep eder.   Çalışma Bakanlığının yapılan iş teklifini kabul etmesinden sonra ikinci taksit olan 7.500$ işçi yerleştirme şirketine ödenir.

Hükumetin uyguladığı başvuru ücretleri bu ücrete tabi değildir ve bu başvuru ücretleri 700$ (I-140 için), 1410$ (öncelikli işlem için) ve Ulusal Vize Merkezi için 345$ düzeyindedir.  (Lütfen, 345$ tutarındaki ücretin aile üyesi sayısıyla çarpılacağını ve diğer ücretlerin ailenin tamamını kapsadığını unutmayınız.) Konsolosluğa bağlı olarak, yeşil kartınızın ABD’deki ikamet adresinize gönderilmesi için kişi başı 220$ düzeyinde ek bir ücret talep edilebilmektedir.

Göçmenlik kağıt işlerinin işleme koyulması ve başvuru sahibinin yeşil kart kaşesinin başvuru sahibinin tüm aile üyeleri için vurulacağı Konsolosluktaki görüşmesine hazırlanması için avukatlık ücreti 12.500$’dır Avukatlık ücreti ödeme planı yapılarak bir buçuk sene içerisinde ödenir. Avukatlık ücretinin ilk ödemesi olan 4.000$ Çalışma Bakanlığı onayından sonra yapılır (sürecin başlamasından sonraki 6 – 9 ay içerisinde). İkinci ödeme olan 4.000$ ise Çalışma Bakanlığı onayından dört ay sonra yapılır. Son ödeme olan 4.500$ ise Çalışma Bakanlığı onayından 8 ay sonra yapılır.

Bir buçuk sene içerisinde ABD dışındaki başvuru sahipleri için ödenen toplam ücret başvuru sahibi için 32.675$ + her aile üyesi için 565$ olacaktır. 

 

  Şuan ABD sınırları içinde geçici statü ile bulunan kişiler için sürecin maliyeti nedir?

 ABD sınırları içinde yasal statü ile bulunan başvuru sahipleri için danışmanlık şirketinin aldığı ücret 10.000$’dır ve devlet başvuru harçları, I-140 başvurusu için 700$; I-485 başvurusu içinse 1225$’dır.    Lütfen öncelikli işlem ücretinin ABD sınırları içinde bulunan başvuru sahipleri için gerekli olmadığını unutmayınız.  Başvuru sahibinin F-1, E-2, H-1b statülerinden birine sahip olması halinde İşçi yerleştirme şirketi 10.000$ ücret talep eder.    Başvuru sahibi sürecin başlatılması için 5.000$ ve Çalışma Bakanlığı onayından sonra 5.000$ öder.

Tüm göçmenlik kağıt işlerinin yapılması ve başvuru sahibinin I-485 yeşil kart görüşmesine hazırlanması için avukatlık ücreti 12.500$’dır. Avukatlık ücretinin ilk ödemesi olan 4.000$ Çalışma Bakanlığı onayından sonra yapılır (sürecin başlamasından sonraki 6 – 9 ay içerisinde). İkinci ödeme olan 4.000$ ise Çalışma Bakanlığı onayından dört ay sonra yapılır. Son ödeme olan 4.500$ ise Çalışma Bakanlığı onayından 8 ay sonra yapılır.

Tüm masraflarıyla birlikte F–1, H-1b veya E2 statüsüne sahip olan kişinin bir buçuk sene içerisinde ödeyeceği toplam ücret 24.425$’dır.

 

Riskler nedir? 

Başvuru sahibinin adli kaydı olması veya terör eylemleriyle herhangi bağlantısı olması ya da daha önce ABD Konsolosluğunda başvuruda sahtecilik yapmış olması halinde Konsolosluk başvuruyu reddeder.  Başvuru küçük kanun ihlalleri nedeniyle reddedilmeyecektir.  Bunlar dışında, büyük bir şirketin Çalışma Bakanlığı ve USCIS onayı için belgeleri sunması ile başvuru süreci oldukça sadedir. İstihdam temelli sponsorlukta ortaya çıkabilecek başlıca sorunlar şunlardır:

1) Çalışma Bakanlığının onayı – Şirketin ilgili işte istikrarlı bir şekilde çalışacak ABD vatandaşları bulamadığını kanıtlaması gerekir.

2) USCIS I-140 onayı – Şirketin başvuru sahibinin maaşını ödeyebileceğini kanıtlaması gerekir.

3) Daimi oturum (yeşil kart) onayı – Başvuru sahibinin ilgili iş teklifi için gerekli vasıflara sahip olduğunu kanıtlaması gerekir.

Bununla birlikte, bu vasıfsız iş için herhangi nitelik ve vasıf gerekmemektedir; dolayısıyla da başvuru sahibi otomatik olarak gerekli nitelikleri yerine getirmiş olur. Bu gibi durumlarda, gerekli niteliklerin otomatik olarak yerine getirilmesi için hiçbir deneyim gerekli değildir ve şirketler büyük ölçekli oldukları için işe alacakları kişinin maaşını ödeyebileceklerini kolaylıkla kanıtlayabilirler.

  Bu EB-3 yeşil kart sürecini hangi ülke vatandaşları yapabilir? 

Dünyanın her ülkesinde bu süreç gerçekleştirilebilir; bununla birlikte Çinliler, Hintliler ve Filipinliler için önemli gecikmeler söz konusudur ve Filipinliler normal bekleme süresinin üstüne bir buçuk sene daha beklemek zorundadır. Bununla birlikte, diğer ülke vatandaşlarından her biri EB-3 programına başvurma hakkına sahiptir.

Başvuru sahipleri başka işlerde çalışabilir mi?

Evet, başvuru sahipleri 10 yıl süreli yeşil kartlarıyla ülkeye giriş yapar ve bu süreç içerisinde diğer işlerde çalışabilir.    Aynı zamanda başvuru sahibinin eşi de diğer işlerde çalışabilir. Büyük işveren şirkette gece mesaisini seçebilir ve gün içinde başka bir işte çalışabilirler.

          Süreci başlatmak için hangi adımları atmalıyım?

1) İşçi yerleştirme şirketi, bu statüye hak kazanabileceğinizden emin olmak için internet üzerinden bir anket doldurmanızı ister.

2)  Başvuru sahibinin pasaportunun bir kopyasını internetten göndermesi gerekir.   İşçi yerleştirme şirketi, statüye hak kazanabileceğinizden emin olmak için başvuruyu kontrol eder.

3) Herhangi adli sicil kaydı olmadığından emin olmak için başvuruyu kontrol ettikten sonra işçi yerleştirme şirketi başvuru sahibini onaylar. Başvuru sahibi, işçi yerleştirme şirketi ile yapacağı sözleşmeyi okuyacak ve imzalayacaktır. (Adli sicil kaydında yüz kızartıcı suçlar olması kabul edilebilir ancak ciddi suçlar kişinin bu statüye hak kazanmasını engelleyecektir)

4)  Başvuru sahibi 10.000$ ücreti danışmanlık şirketine banka havalesi yolarak gönderir ve Çalışma Bakanlığına başvuru yapılır.

5)  Yaklaşık 6 ile 9 ay sonra, şirketin Çalışma Bakanlığına yaptığı başvurunun kabulü üzerine Avukat, başvuru sahibi adına US CIS’e bir I-140 başvurusu (700$) yapar ve öncelikli işlem ücreti 1.410$ yatırılır.

6)  Bu noktada başvuru sahibi, geriye kalan 7.500$’lık ücreti işçi yerleştirme şirketine öder ve temel İngilizce bilgisine sahip olduğundan emin olunması için şirket kendisiyle bir görüşme yapar.

7)  I-140 yaklaşık 60 ile 90 gün içerisinde onaylanacaktır ve daha sonra dosya Ulusal Vize Merkezine sevk edilir.

8)  Avukat, adli sicil kaydı, kimlik belgeleri, evlilik belgesi, doğum belgesi, vb. gerekli belgeleri Ulusal Vize Merkezine teslim eder ve bunun ücreti kişi başı 325$’dır.

9)  Yaklaşık 60 ile 90 gün içerisinde Ulusal Vize Merkezi tüm gerekli belgeleri almış olur ve konsoloslukta bir görüşme tarihi belirlenir.

10)  Başvuru sahibi, konsolosluk tarafından onaylanmış bir hekim tarafından tıbbi muayeneden geçer ve pasaportuna yeşil kart damgası basılmak üzere görüşmesine gider.

11)  Başvuru sahibi, yeşil kartının ABD’deki ikamet adresine nasıl gönderileceğine ve 220$’lık gönderim ücretine dair çevrimiçi talimatlar alır.

12)  Başvuru sahibi, 10 yıllık yeşil kartı ile Amerika Birleşik Devletlerine giriş yapar ve kısa süre içerisinde büyük bir şirketin tesislerinde tam zamanlı çalışan olarak görevine başlayacaktır.

(Bununla birlikte, işçi yerleştirme şirketi bu şirkette çalışmaya başlamak için gerekli, ikametgah gibi tüm bilgiler için başlıca iletişim kişisi olacaktır)

Lütfen avukatlık ücretlerinin ve ödeme planının 2. Sayfada bulunduğunu unutmayın.

Kişi Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal statü ile bulunuyorsa sürece başlamak için atılacak adımlar nelerdir?

Yukarıdaki 1 ile 6 arası maddeler aynıdır, fakat başvuru sahipleri I-140 ve I-485 başvurularını aynı anda yaparak başvurunun yapıldığı süreden 4 ay sonra çalışma izni alacaklardır.   Bu çalışma izniyle birlikte ülke içerisinde istedikleri yerde çalışabilir veya seyahat edebilirler ve bir yıllık gerekliliği yerine getirmek için büyük bir şirkette çalışmaya başlayabilirler.   Aynı zamanda, başvuru sahipleri aldıkları çalışma izniyle başka bir işte çalışmaya başlayabilir ve büyük şirkette çalışmaya başlamak için yeşil kartlarının gelmesini bekleyebilirler.

EB-3 Programı ile İlgili USCIS Web Sitesi:

https://www.uscis.gov/working-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-third-preference-eb-3

US Çalışma Bakanlığı 2018 Verilerine göre 2018 senesinde 3.107 vasıfsız/diğer daimi çalışma başvurusu onaylanmıştır:

https://www.foreignlaborcert.doleta.gov/pdf/PerformanceData/2018/PERM_Selected_Statistics_FY2018_Q4.pdf

No immigrant can know all the details of Immigration Law, but below is a list of “Dangers” that all immigrants should be aware of so that their situation does not become come worse.

1) Once a Judge orders you deported, and your case has not been re-opened, if you show up at any US CIS office, you may be immediately detained.

2) Before you sign any immigration document, you must know what information is stated in on the form. Stating false facts on an immigration application can bar you from any immigration benefits for life.

3) If anyone says they can get you a social security card or employment authorization card without explaining anything more, it is an extreme likelihood that they are going to file false immigration documents that may bar you from immigration benefits for life.

4) At the end of any immigration form, the applicant must sign and the preparer must sign; if the person who is helping you fill out the form (the preparer) will not sign the application, do not file the form.

5) Avoid attorneys who answer your questions by saying, “Do not worry, I’ll take care of it,” or “Don’t worry, I know people on the inside of immigration,” or “I guarantee a green card.” (there are no guarantees in immigration law)

6) Avoid attorneys who will not provide a written agreement of payment and do not clearly explain your immigration situations and options. If you leave an attorney’s office without knowing your exact immigration situation and options, find a new attorney.

7) Make sure the attorney is real and qualified. If someone claims to be an attorney, ask more questions, a real attorney will not be offended:

Example Questions:

What State are you licensed? (people with degrees outside the US are not allowed to practice law in US)

What other types of law do you practice? (be careful, immigration law is an extremely difficult field of law, if an attorney handles many different non-immigration cases, they may only know a little immigration law)

How often are you in immigration court, and how many years have you practiced immigration laws. (these are usually good indicators of the person competency with current the immigration system)

8) If in Court and you do not plan on leaving the country in the next 3 months, do not take Voluntary Departure (VD), it stops you from getting any immigration benefit for 10 years.

9) With any new law or talk of a new law, scam artists appear everywhere to take advantage of immigrants, and that is the most important time to speak to an experienced immigration attorney. Remember, the law must be pass the Senate and House of Representatives and then usually be signed by the President before the law becomes effective.

10) Make sure you have copy of your entire file, if the attorney refuses to give you a copy, find another attorney.

Andrew P. Johnson, a New York Immigration Lawyer, practices immigration law and has litigated immigration cases throughout the country. His office handles all immigration issues and problems. The Law Offices of Andrew P. Johnson has submitted proposed regulations for Congress in order to help streamline the US CIS. In addition, Andrew P. Johnson, has been invited to speak in front of United States ambassadors and United Nations ambassadors regarding all aspects of immigration law. The law office can reach for comments regarding Immigration Reform at 212.693.3355 or apjlaw@gmail.com.

New York Office

65 Broadway Suite 1603
New York, New York 10006

Andrew P. Johnson - Immigration Lawyer