Chat with us, powered by LiveChat

Tag: New York immigration attorney

Herhangi iş deneyimi ya da Amerika Birleşik Devletleri’nde akrabaları olmaksızın nasıl yeşil kart alınır?

EB-3 adı verilen (istihdam temelli kategori 3) bir göçmenlik seçeneği bulunmaktadır ve herhangi iş deneyimi olmayan başvuru sahipleri için istihdam temelli sponsorluk bu kategoriye dahildir.  Yaş önemli değildir; başvuru sahibi 18 ile 58 yaş arasında olabilir.  Bu yeşil kart başvuru seçeneğinin birçok kişi tarafından bilinmemesinin nedeni ise büyük bir şirketin, bakım/hademelik hizmetleri -herhangi deneyim gerektirmeyen işler- için bir yeşil kart başvurusunda bulunmasını gerektirmesidir. İş gerekliliklerinin hiçbir deneyim gerektirmemesi nedeniyle başvuru sahibi bir bilgisayar uzmanı, Fransızca dili ve edebiyatı mezunu, bir hekim ya da hiçbir iş deneyimi olmayan bir kişi olabilir.  Kişinin temel İngilizce bilgisine sahip olması tercih edilir ve bu süreci ABD dışında başlatan herhangi kişi, başvurusunu vermesini takip eden bir sene içerisinde temel İngilizce konuşma seviyesine ulaşabilmek için bir İngilizce dil kursuna kaydolmalıdır. Bunu söylemekle beraber, İngilizce bilmek başvuru yapmak için şart değildir.

Bu şekilde yeşil kart neden şimdi veriliyor?

Şirketlerin, bakım/hademelik hizmetleri için işe alıma hazır bir ABD vatandaşı bulamadıklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Geçtiğimiz birkaç sene içerisinde ABD’li şirketler bu tür işler için ABD vatandaşlarını cezbedememiştir ve ABD vatandaşları büyük ölçüde ilk madde kullanım testini geçememekte ve işi birkaç aydan daha uzun devam ettirmemektedir.   Bazı büyük firmalar işçilerin bu güvenilmezliğinden bıkmıştır ve her sene Çalışma Bakanlığına ABD vatandaşlarını bu işler için cezbedemediklerini kanıtlayan binlerce başvuruda bulunmaktadır.

Bu büyük şirketler çok sayıda başvuru yapmakta ve dünyanın her yerinden hiçbir iş deneyimi olmayan binlerce kişinin yeşil kart ile ABD’ye gelerek o şirket için en az bir sene boyunca bakım/hademelik hizmetlerinde çalışması talepleri Çalışma Bakanlığı tarafından kabul edilmektedir.

         Bu yeşil kart süreci ne kadar sürer?

Eğer Amerika Birleşik Devletleri dışındaysanız, başvuru sahibinin yeşil kart statüsü ile ABD’ye giriş yapması takriben 14 ile 19 ay arasında zaman alacaktır.   Zaten F-1 öğrenci statüsü, E-2 veya H-1B statüsüyle Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bir kişi için ise bu süre kısalır.

         Başvuru sahibi ailesini de beraberinde getirebilir mi?

Evet, bir ailede eşlerden biri tüm aileye sponsorluk yapabilir ve çocukları 21 yaş altı olduğu sürece ailenin tamamı yeşil kart ile ABD’ye giriş yapabilir.

         Ne tür şirketler en az bir sene bakım/hademelik hizmetlerinde çalışmak için başvuru sahiplerine yeşil kart fırsatı sunuyor?

Bu şirketler oldukça büyüktür ve bir başvuru sahibinin çalışmayı istediği lokasyonu seçme şansı vardır; önceden açık olan başvurularda Robbinsville, New Jersey, Houston, Texas ve Florida’nın Ruskin şehri bu seçeneklere dahildi.  Şuan başvuruya açık olan tek lokasyon Orlando’da bulunan Amazon şubesidir.

         Bu büyük şirketlerin sunduğu avantajlar nelerdir?

Büyük şirketler, dünyanın her yerinden eleman almak ve başvuru sahiplerini ABD’ye getirmek için hiçbir ücret ödememek gibi bir avantaja sahiptir.  Bu büyük şirketler, bir danışmanlık şirketi ile birlikte çalışarak işçilerin Amerika’ya gelişleri için tüm lojistik ve kağıt işlerini onlara yaptırırlar.   Dolayısıyla, bu büyük şirketler en az bir sene boyunca kendileri için bakım/hademelik işlerinde çalışacak kişiler bulmuş olurlar ve bu da madde kullanım testlerini geçmekte zorlanan ve birkaç ay içinde işten çıktıkları için güvenilmez olan ABD vatandaşlarından daha fazla istikrar sağlar.

ABD dışında bulunan başvuru sahipleri için sürecin maliyeti nedir?

Bu danışmanlık şirketi başvuru sahibinden 17.500$ ücret talep eder ve bu para, 10 yıllık yeşil kart almaları ve tam zamanlı bir işe yerleştirilmeleri için bir yıllık süre boyunca ödenir. Başvuru işlemlerine başlamak için danışmanlık şirketinin aldığı ücret 10.000 ABD dolarıdır. Çalışma Bakanlığı iş teklifini onayladıktan sonra, Başvuru Sahipleri iş bulma kurumuna ikinci ödeme olan 7.500 ABD dolarını öderler.

Hükumetin uyguladığı başvuru ücretleri bu ücrete tabi değildir ve başvuru ücretleri 700$ (I-140 Formu için), 1410$ (öncelikli işlem için) ve Ulusal Vize Merkezi için 345$ düzeyindedir.  (Lütfen, 345$ ücretin aile üyesi sayısıyla çarpıldığını ve diğer ücretlerin ailenin tamamını kapsadığını unutmayınız.) Konsolosluğa bağlı olarak, yeşil kartınızın ABD’deki ikamet adresinize gönderilmesi için kişi başı 220$ düzeyinde ek bir ücret talep edilebilmektedir.

Göçmenlik kağıt işlerinin işleme koyulması ve başvuru sahibinin yeşil kart kaşesinin vurulacağı Konsolosluktaki görüşmesine hazırlanması için avukatlık ücreti 12.500$’dır. Bu ücret başvuru sahibini ve başvuruya dahil olan tüm aile bireylerini kapsar. Avukatlık ücreti ödeme planı yapılarak bir buçuk sene içerisinde ödenir.

Devlet harçları, avukatlık ücreti ve diğer ücretlerle birlikte bir buçuk sene içerisinde ABD dışında bulunan Başvuru Sahiplerinin ödeyeceği ücret 32,675$’dır. Başvuruya dahil olan her aile bireyi için ekstra olarak 565$ ücret alınır.

Şuan ABD içerisinde geçiçi statü ile bulunan kişiler için sürecin maliyeti nedir?

ABD içerisinde yasal statü ile bulunan başvuru sahipleri için Danışmanlık Şirketinin aldığı ücret 10.000$’dır. Devlet harçları I-140 başvurusu için 700$, I-485 başvurusu içinse 1225$’dır. ABD içeriinde bulunan başvuru sahiplerinin öncelikli işleme başvurmaları şart değildir. Eğer başvuru sahipleri F-1, E-2, ve H-1B statülerine sahiplerse İş Bulma Şirketi bu bireylerden 10.000$ ücret talep etmektedir. Başvuru sahipleri süreci başlatmak için 5000$, Çalışma Bakanlığı’nın onayından sonra da geri kalan 5000$ ödemeyi yapmak durumundadır.

Göçmenliğe gidecek bütün evrakların hazırlığı ve başvuru sahibini I-485 yeşil kart mülakatına hazırlamak için avukatlık ücreti 12.500$’dır.

F-1, H-1B ve E-2 statülerine sahip kişiler için tüm ücretlerin toplamı 24,425$’dır ve bu ücret bir buçuk yıl içerisinde ödenir.

Riskler nedir?

Başvuru sahibinin adli kaydı olması veya terör eylemleriyle herhangi bağlantısı olması halinde Konsolosluk başvuruyu reddeder.   Başvuru küçük kanun ihlalleri nedeniyle reddedilmeyecektir.

Bunun dışında, büyük şirketlerin Çalışma Bakanlığına belgeleri onaylatması ve daha sonra da başvuru sahibinin bir ABD göçmenlik avukatı aracılığıyla belgeleri gereğince teslim etmesi ve yeşil kart ile ülkeye giriş yapmasını kapsamasıyla başvuru oldukça dolaysızdır. Çalışma yoluyla sponsorluk işleminde ortaya çıkabilecek en büyük iki problem şirketin yeterince büyük olmamasından kaynaklı çalışana yeterli maaşı verememesi veya çalışanın istenilen işi yapabilecek yeterli düzeyde tecrübesinin olmamasıdır. Bu gibi başvurularda ise tecrübe gerekmemektedir ve büyük şirketler işe alacakları çalışanlarına yeterli maaşı ödeyebileceklerini kolayca gösterebilmektedir, dolasıyla başvuru sahibi otomatik olarak başvuru şartlarına uygun kabul edilir.

         Bu EB-3 yeşil kart sürecini hangi ülke vatandaşları başlatabilir?

Dünyanın her ülkesinde bu süreç gerçekleştirilebilir; bununla birlikte Çinliler, Hintliler ve Meksikalılar için ciddi gecikmeler söz konusudur ve Filipinliler normal bekleme süresinin üstüne bir buçuk sene daha beklemek zorundadır. Bununla birlikte, diğer ülke vatandaşlarından her biri EB-3 programına başvurma hakkına sahiptir.

Başvuru sahipleri bu süreç içerisinde başka yerlerde çalışabilir mi?

Evet, başvuru sahipleri yeşil kartlarıyla gelerek süreç işlem halindeyken başka yerlerde çalışma hakkına sahiplerdir. Aynı zamanda başvuruya dahil olan eşler de istedikleri işlerde çalışabilirler. Çalıştıkları şirkette gece mesailerini tercih edip gün içerisinde başka yerlerde çalışabilirler.

     Süreci başlatmak için hangi adımları atmalıyım?

1)  İş bulma şirketi, bu statüye hak kazanabileceğinizden emin olmak için internet üzerinden bir anket doldurmanızı ister.

2)  Başvuru sahibinin pasaportunun bir kopyasını internetten göndermesi gerekir.

3)  Başvuru sahibi, danışmanlık şirketi ile yapacağı sözleşmeyi okuyacak ve imzalayacaktır.

4)  Başvuru sahibi 10.000$ ücreti danışmanlık şirketine banka havalesi ya da PayPal ödemesi olarak gönderecektir.

5)  Yaklaşık altı ile sekiz ay sonra, şirketin Çalışma Bakanlığına yaptığı başvurunun kabulü üzerine Avukat, başvuru sahibi adına US CIS’e bir I-140 başvurusu (700$) yapar ve öncelikli işlem ücreti 1.410$’dır.

6)  Bu noktada başvuru sahibi, geriye kalan 7.500$’lık meblağı danışmanlık şirketine öder ve temel İngilizce bilgisine sahip olduğundan emin olunması için şirkette kendisiyle görüşme yapılır.

7)  I-140 yaklaşık 60 ile 90 gün içerisinde onaylanacaktır ve daha sonra dosya Ulusal Vize Merkezine sevk edilir

8)  Avukat, adli sicil kaydı, kimlik belgeleri, evlilik belgesi, doğum belgesi, vb. gerekli belgeleri Ulusal Vize Merkezine teslim eder ve bunun ücreti kişi başı 325$’dır.

9)  Yaklaşık 60 ile 90 gün içerisinde Ulusal Vize Merkezi tüm gerekli belgeleri almış olur ve konsoloslukta bir görüşme tarihi belirlenir.

10)  Başvuru sahibi, konsolosluk tarafından onaylanmış bir hekim tarafından tıbbi muayeneden geçer ve pasaportuna yeşil kart damgası basılmak üzere görüşmesine gider.

11)  Başvuru sahibi, yeşil kartının ABD’deki ikamet adresine nasıl gönderileceğine ve 220$’lık gönderi ücretine dair çevrimiçi talimatlar alır.

12)  Başvuru sahibi Amerika Birleşik Devletlerine giriş yapar ve kısa süre içerisinde büyük bir şirketin tesislerinde tam zamanlı çalışan olarak görevine başlayacaktır.

(Bununla birlikte, danışmanlık şirketi bu şirkette çalışmaya başlamak için gerekli tüm bilgiler için başlıca iletişim kişisi olacaktır)

Başvuru sahipleri eğer şuan legal statü ile ABD içerisinde ise süreci başlatmak için hangi adımlar atılmalıdır?

Yukarıdaki listede yazılı olan 1-6 maddelerine kadar atılacak adımlar aynıdır, fakat ABD içerisinde bulunan başvuru sahipleri I-140 ve I-485 başvurularını aynı anda yaparak başvurunun yapıldığı süreden 4 ay sonra çalışma izni alacaklardır (lütfen unutmayın, I-140 ve I-485 başvuruları Çalışma Bakanlığından onay aldıktan sonra yapılır, dolayısıyla çalışma kartını alabilmek için toplam süre yaklaşık 9-12 ay arasıdır). Çalışma izinleriyle birlikte ülke içerisinde istedikleri yerde çalışabilir veya seyahat edebilirler. Bu süreç içerisinde büyük şirketlerden birinde çalışmaya başlayarak bir sene çalışma şartını yerine getirmeye başlarlar. Aynı zamanda, başvuru sahipleri yeşil kartları gelene kadar tercih ettikleri farklı şirketlerde çalışarak yeşil kartları geldikten sonra büyük şirketlerde çalışmaya başlayabilirler.

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik (USCIS) tarafından EB-3 programı hakkında açıklama:

https://www.uscis.gov/working-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-third-preference-eb-3

ABD Çalışma Bakanlığı’nın yayınladığı 3107 tecrübesiz veya başka kategorilerden çalışma başvurularının 2018 yılı için onaylanma istatistikleri:

https://www.foreignlaborcert.doleta.gov/pdf/PerformanceData/2018/PERM_Selected_Statistics_FY2018_Q4.pdf

No immigrant can know all the details of Immigration Law, but below is a list of “Dangers” that all immigrants should be aware of so that their situation does not become come worse.

1) Once a Judge orders you deported, and your case has not been re-opened, if you show up at any US CIS office, you may be immediately detained.

2) Before you sign any immigration document, you must know what information is stated in on the form. Stating false facts on an immigration application can bar you from any immigration benefits for life.

3) If anyone says they can get you a social security card or employment authorization card without explaining anything more, it is an extreme likelihood that they are going to file false immigration documents that may bar you from immigration benefits for life.

4) At the end of any immigration form, the applicant must sign and the preparer must sign; if the person who is helping you fill out the form (the preparer) will not sign the application, do not file the form.

5) Avoid attorneys who answer your questions by saying, “Do not worry, I’ll take care of it,” or “Don’t worry, I know people on the inside of immigration,” or “I guarantee a green card.” (there are no guarantees in immigration law)

6) Avoid attorneys who will not provide a written agreement of payment and do not clearly explain your immigration situations and options. If you leave an attorney’s office without knowing your exact immigration situation and options, find a new attorney.

7) Make sure the attorney is real and qualified. If someone claims to be an attorney, ask more questions, a real attorney will not be offended:

Example Questions:

What State are you licensed? (people with degrees outside the US are not allowed to practice law in US)

What other types of law do you practice? (be careful, immigration law is an extremely difficult field of law, if an attorney handles many different non-immigration cases, they may only know a little immigration law)

How often are you in immigration court, and how many years have you practiced immigration laws. (these are usually good indicators of the person competency with current the immigration system)

8) If in Court and you do not plan on leaving the country in the next 3 months, do not take Voluntary Departure (VD), it stops you from getting any immigration benefit for 10 years.

9) With any new law or talk of a new law, scam artists appear everywhere to take advantage of immigrants, and that is the most important time to speak to an experienced immigration attorney. Remember, the law must be pass the Senate and House of Representatives and then usually be signed by the President before the law becomes effective.

10) Make sure you have copy of your entire file, if the attorney refuses to give you a copy, find another attorney.

Andrew P. Johnson, a New York Immigration Lawyer, practices immigration law and has litigated immigration cases throughout the country. His office handles all immigration issues and problems. The Law Offices of Andrew P. Johnson has submitted proposed regulations for Congress in order to help streamline the US CIS. In addition, Andrew P. Johnson, has been invited to speak in front of United States ambassadors and United Nations ambassadors regarding all aspects of immigration law. The law office can reach for comments regarding Immigration Reform at 212.693.3355 or apjlaw@gmail.com.

New York Office

65 Broadway Suite 1603
New York, New York 10006

Andrew P. Johnson - Immigration Lawyer