Chat with us, powered by LiveChat

Tag: yesil kart nasil alirim

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmak isteyen yabancı bir işçi için EB-2 yeşil kart gerekmektedir. İşçi, Amerika Birleşik Devletleri menfaatleri açısından önemli bir konumdaysa bir ulusal çıkar yeşil kartı çıkartılır. Her sene çıkarılabilecek maksimum kart sayısı Amerika Birleşik Devletleri tarafından belirlenmiştir. Başvuru yapabilecek kişiler bilgi, beceri ve özgeçmişlerine göre sınıflandırılır. Başvuru sahipleri üç kategoriden seçilmektedir.

 

EB-2 Kategorileri

 

EB-2 Yeşil Kart için ilk kategori Yüksek Akademik Diplomadır. Bu da yüksek lisans, doktora ya da en az lisans diploması ve alanında beş sene çalışma deneyimine eş değer bir gerekliliktir. Yabancı İşçi Sertifikasyon Süreci onayının ABD Çalışma Bakanlığı üzerinden gerçekleştirilmesi zorunludur. EB-2 Yeşil Kart için ikinci kategori Olağanüstü Yetenektir. Bu da bilim, işletme veya sanat dallarında üst düzey yetkinlik ve uzmanlık gerektirmektedir. ABD Çalışma Bakanlığı yoluyla aynı onayın alınması burada da söz konusudur. Üçüncü kategori ulusal çıkar yeşil kartıdır ve bu bir Ulusal Çıkar Muafiyetidir. Bu da işçinin Amerika Birleşik Devletleri’nin milli menfaatleri için vazgeçilmez olmasını kapsar. Diğer kategorilerin aksine bir işverenin sponsorluğu zorunlu değildir ve kişi kendi başvurusunu yapabilir.

 

EB-2 yeşil kart Gereklilikleri

 

Bir göçmen ulusal çıkar yeşil kart temelli EB-2 yeşil kart almak istiyorsa aşağıdaki koşulların üçünü sağlamalıdır.

 

  • Profesyonel bir sertifika ya da lisans
  • Alanında iş deneyimi olduğuna dair geçen 10 yıla ait belgeler
  • Alanında yakalamış olduğu başarıların devlet ya da meslektaşları tarafından tanınması
  • Alanında bir diploma sahibi olduğunu gösteren ve olağanüstü yetenekleri kanıtlayan resmi akademik kayıtlar
  • Bir meslek birliğine üyelik
  • Alanında olağanüstü yetenekleri gösteren bir maaş
  • Olağanüstü yetenekleri kanıtlayan karşılaştırılabilir kanıtlar

 

Süreç

 

Yabancı bir işçinin EB-2 yeşil kart alabilmesi için işveren şu üç adımı izlemelidir. PERM ya da açık adıyla Program Elektronik Yönetim Değerlendirme Sistemi kullanılarak Daimi Çalışma Belgesi ABD Çalışma Bakanlığına sunulmalıdır. İşveren belirli bir meslek alanında bir pozisyon mevcut olduğunu, yabancı bir işçinin gerekli olduğunu ve maaşın yaygın endüstri düzeyinde olduğunu beyan etmelidir. Bu işi gerçekleştirmek için vasıflı Amerikalı bir işçinin mevcut olmadığından emin olmak için bir işe alım sürecinin gerçekleştirilmesi. Bu da Çalışma Bakanlığının denetimine tabi olabilir ve süreci bir buçuk sene uzatabilir. Bir EB-2 yeşil kart gereklilikleri sağlanmışsa, Çalışma Bakanlığı bir PERM formu verir. Daha sonra işveren doldurulmuş I-140 formunu vererek EB-2 vizesine başvurur. Ulusal çıkar yeşil kartı bir işverenin sponsorluğunu gerektirmez.

 

Yeşil Kartın Alınması

Amerika Birleşik Devletleri dışında yaşayan başvuru sahipleri için atılacak son adım, bir ABD Konsolosluğunda görüşme yapmaktır. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan başvuru sahipleri için ise Statü Değişimi için I-485 Formu doldurularak teslim edilir. Hem EB-2 yeşil kart hem de ulusal çıkar yeşil kartı başvurularında kişinin bir USCIS Başvuru Destek Merkezinde güvenlik işlemlerinden geçmesi gerekir. Bu da fotoğraflanma, parmak izi alınması ve olası bir görüşmeyi kapsamaktadır. Nihai karar posta ile teslim edilir ve sürecin tamamı iki yıla kadar bir zaman alabilir.

 

Hukuki Asistanlık

 

Bir EB-2 yeşil kartı ya da ulusal çıkar yeşil kartı almak uzun, karmaşık bir süreçtir ve bu süreçte hiçbir hata yapılmaması son derece önemlidir. Göçmenlik kanunlarını bilen deneyimli bir avukat olmaksızın bu sürece girmeye çalışılmamalıdır. Bir ulusal çıkar yeşil kartı dahi hukuki uzmanlık gerektirir. Avukatın EB-2 yeşil kart ve ulusal çıkar yeşil kartı alanında uzun bir deneyime sahip olması gerekir çünkü bunların her ikisi de karmaşık göçmenlik süreçleridir. Bu sürecin her adımının başarıyla tamamlanması için yardım alınması esastır. EB-2 göçmenlik avukatınız mümkün olan en iyi stratejiyi kullanır, EB-2 yeşil kart ve ulusal çıkar yeşil kartı için tüm gerekliliklerin sağlandığından emin olur ve gerekli işlem sürelerini aşağı çeker. Bu deneyim, daimi oturum statüsünde son derece önemlidir ve bürokratik formaliteler için kısayolları etkin şekilde kullanır. Bu alanda uzmanlaşmış bir avukat, yabancı işçinin onaylanma şansını artıracak bilgi, deneyim ve uzmanlığa sahiptir. Eğer bir göçmenlik avukatı ile EB-2 sürecini görüşmek istiyorsanız lütfen ücretsiz bir danışmanlık görüşme randevusu almak için Andrew P. Johnson Hukuk Bürosunu arayın (212-693-3355) ya da info@lawapj.com adresinden e-postayla iletişime geçin.

New York Office

65 Broadway Suite 1603
New York, New York 10006

Andrew P. Johnson - Immigration Lawyer